Skip to main content

Mohammad Rona

Om mig

Mit navn er Mohammad Rona, jeg er 37 år, familiefar og bosat i Nordens Paris, Aalborg. Jeg kan dog ikke helt prale med, at jeg er en ægte nordjyde, men jeg gør mit bedste. Jeg flyttede faktisk til byen i 2010 grundet arbejde. Planen var at jeg ville bo i Aalborg i 1 år og herefter flytte tilbage til min hjemby, Vallensbæk. Men sådan gik det jo ikke. Jeg mødte min fantastiske kone og vupti to børn senere kommer jeg nok ikke væk fra byen. Det er også helt ok for jeg er virkelig blevet forelsket i byen. Nordjyderne er bare noget specielt og det vil jeg ikke være foruden. Nordjylland er mit hjem. Det er her mine børn skal vokse op.

I har nok bidt mærke i at mit navn ikke er dansk. Jeg er født i Kabul og kom til Danmark som flygtning med mine forældre og bror i 1991. Vi fik vores første lejlighed i Vallensbæk og 10 år senere investerede mine forældre i et parcelhus ved søerne i samme by.  Min far er uddannet læge og min mor tandlæge, men de kunne ikke bruge deres uddannelser i Danmark. I stedet for at give op, så de muligheder, vi var nemlig kommet til ”mulighedernes land” – noget som de var gode til at fortælle min bror og jeg. De begyndte og fuldførte straks to andre uddannelser henholdsvis fodterapeut og tandplejer. Hvorfor fortæller jeg det? Det gør jeg fordi, at mine forældre er mine forbilleder. De kom med ingenting, og de fik alt.

Jeg har altid været politisk interesseret, men aldrig har jeg skænket det en tanke at melde mig ind i et parti. Aldrig. Partierne var for ens. Det var min holdning dengang. Jeg ser noget andet i dag.

Nu er tiden kommet. Jeg er klar til at bevise og arbejde for en mere nuanceret debat, så politik ikke bare kommer i overskrifter, men at der er indhold og substans i de ting vi siger og gør.

Da Lars Løkke startede det Politiske mødested op i januar 2021, meldte jeg mig ind med det samme. Her fik jeg muligheden sammen med 16.000 andre danskere at diskutere politik på en helt anden måde. Det var via dialog og en sjælden åbenhed. Det blev til en del zoom-møder med danskere fra nær og fjern og det gav blod på tanden.
En sommeraften kontakter Lars´ kommunikationschef, Jeppe Søe mig om jeg ville møde Lars til en kort snak om integration og udlændingepolitik. Og det takkede jeg selvfølgelig ja til! Hvem siger dog nej til at møde en toppolitiker og vores tidligere statsminister?
Lars og jeg havde en rigtig fin dialog på Kystens perle i Aalborg, som man kan læse mere om i hans nye bog ”Ud af det blå”.
Det var præcis det skub jeg manglede. Nu er jeg medlem af Moderaterne og ser frem til en masse gode stunder sammen med partiet og hos befolkningen. Jeg er klar til kamp for en mere moderat politik.   

Jeg glæder mig meget til at se og tale med jer derude.

Ingen rød eller blå agenda.
Men sund fornuft

Vi mangler et parti, som reelt set kan kalde sig for et midterparti, altså hvor politikken ikke bærer præg af en rød eller blå agenda, men af sund fornuft, som kan gavne den enkelte dansker i hverdagen.
I den forbindelse tror jeg at, Moderaterne kan være med til at give de mange vælgere en stemme i dansk politik - Det vil jeg kæmpe for.

Mohammad Rona
Head of Support & After sales, OnlinePOS
Aalborg